top of page

Vijf tips voor jouw btw-aangifte

Een artikel van Koninklijke Horeca Nederland


Je hebt nog twee weken de tijd om jouw btw-aangifte over het eerste kwartaal in te dienen bij de Belastingdienst. De aangifte moet uiterlijk vrijdag 30 april binnen zijn. Dat geldt ook voor ondernemers die het afgelopen kwartaal geen omzet draaiden, zijn gestart of gestopt met hun onderneming, of bijzonder uitstel van betaling hebben aangevraagd. We kunnen ons voorstellen dat je in deze bijzondere tijd vragen hebt over deze aangifte. KHN Rekenwerk helpt jou graag! We delen alvast vijf tips voor jouw btw-aangifte.

  1. Doe áltijd aangifte, ook als je de afgelopen periode geen omzet hebt gedraaid of gebruikmaakt van bijzonder uitstel van betaling Als je ondernemer bent, zet de Belastingdienst een aangifte voor je klaar op ‘Mijn Belastingdienst zakelijk’. Heb je een periode geen omzet gedraaid? Ook dan moet je aangifte doen. Vul dan op je aangifte in dat je niets hebt aan te geven.

  2. Zorg dat je betaling op tijd binnen is. Heb je geen bijzonder uitstel van betaling (meer), dan moeten je btw-aangifte én btw-betaling uiterlijk vrijdag 30 april binnen zijn bij de Belastingdienst. Plan je betaling in via online bankieren. Dan weet je zeker dat je betaling op tijd is en voorkom je een naheffingsaanslag. Heb je bijzonder uitstel van betaling? Dan doe je alleen aangifte en hoef je nog niet te betalen. Je hoeft ook geen bezwaar te maken tegen de naheffingsaanslag die je ontvangt. De Belastingdienst verleent hiervoor automatisch uitstel van betaling.

  3. Uitstel van betaling nodig? Lukt het je niet om op tijd te betalen? Kijk dan op de site van de Belastingdienst of je recht hebt op uitstel van betaling.

  4. Wees voorbereid: zet de komende deadlines voor de btw-aangifte en -betaling alvast in je agenda. Na 30 april zijn de deadlines voor de kwartaalaangiften: 2e kwartaalaangifte: 31 juli, 3e kwartaalaangifte: 31 oktober en 4e kwartaalaangifte: 31 januari 2022. Doe je maandelijks aangifte? Dan moeten de aangifte en betaling binnen zijn voor het einde van de daaropvolgende maand. Tip: Er zijn verschillende hulpmiddelen die je helpen herinneren om tijdig aangifte te doen. Bijvoorbeeld de app btw-Alert en een herinneringsmail via het beveiligde gedeelte van Belastingdienst.nl.

  5. Zorg ervoor dat al jouw inkopen- en kostenfacturen compleet zijn zodat je geen voorbelasting mist. De btw over je kosten, inkopen en investeringen mag je aftrekken als voorbelasting. Dit geef je op bij je btw-aangifte.

Hulp nodig? Voor al nu, tijdens deze coronacrisis, is het fijn om terug te vallen op een betrouwbare partner. Een partner waar je met al jouw vragen over belastingaangifte, steunmaatregelen (NOW, NOW, TVL, TZO) en belastingmaatregelen terecht kunt. KHN Rekenwerk neemt graag al jouw administratieve handelingen uit handen. Voor een vaste maandelijkse fee, zonder bijkomende kosten. Ongeacht het aantal vragen, telefoongesprekken, mails etc.


Meer weten? Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen? Kijk op www.khn.nl/rekenwerkvoor een overzicht van onze diensten en prijzen. Of neem contact met ons op via info@khnrekenwerk.nl. Wij komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken in een vrijblijvend gesprek.
Koninklijke Horeca Nederland. (2021, April 13). Koninklijke Horeca Nederland. khn-client. https://www.khn.nl/nieuws/vijf-tips-voor-jouw-btw-aangifte


Tel: 0591 - 645 648 | Email:info@candor.nl
22 weergaven

Comments


bottom of page